< >
 


“Het pure karakter en de hoge kwaliteit van sommige in het verleden toegepaste materialen - die na jarenlang gebruik nog geen sporen van verval vertoonden - hebben ook mij verleid met deze materialen een huis te (ver)bouwen. Als er geen oude materialen voor handen waren heb ik gekozen voor nieuwe, niet samengestelde, pure materialen. Dus bijvoorbeeld geen beton, gipsplaten, mdf, kunststof e.d.. Het gebruik heeft geresulteerd in een heel goed woonklimaat met optimale vochtregulering waarbij ventilatie nauwelijks nodig is.”

Fundering: Direkt op getrild zandbed
Muren: Gebakken steen. De uitbouw werd met gelijkvormige oude stenen gedaan. Het geheel werd later gestraald en gevoegd.
Vloeren: Gefundeerd op 30 cm niet getrilde schelpen, zowel steen (evt. Met vloerverwarming), als houten balken direkt op de schelpen. De bovenlaag van de schelpen is verdicht met kalkmortel. Er is geen kruipruimte. De verdiepingsvloer en dakhout is van hout gezaagd uit 100 jaar oude balken.
Binnenmuren: Afgewerkt met leemstuc
Dak: Houten spanten, dakbeschot , isovlas, dampdoorlatende folie en keramische dakpannen. De balken en planken zijn niet geschilderd of behandeld.